Diwali este un festival al luminilor și este unul dintre festivalurile majore celebrate de hinduși, jainși, sikh. Diwali simbolizează „victoria spirituală a luminii asupra întunericului, a binelui asupra răului și a cunoașterii asupra ignoranței”. 

IMG 20220930 121710 edit 20322470198981 1

Pentru persoanele legate de Yoga în viața cotidiană Diwali are o semnificație specială, deoarece este ziua încarnării lui Sri Deep Narayan Mahaprabhuji, maestrului nostru, în această lume.

mahaprabhuji

Festivalul este asociat pe scară largă cu Lakshmi, zeița prosperității și Ganesha, zeul înțelepciunii cel care înlătură obstacolele, și cu multe alte tradiții regionale legate de sărbătoarea a Sita și Rama, Vishnu, Krishna, Durga, Shiva, Kali, Hanuman, Kubera, Yama, Yami, Dhanvantari sau Vishvakarman. În plus, este o sărbătoare a zilei în care Rama s-a întors în regatul său din Ayodhya împreună cu soția sa Sita și fratele său Lakshmana după ce l-a învins pe demonul Ravana în Lanka și a slujit 14 ani de exil.

OIP

 

La satsang vom avea ocazia de a ne apropia prin poze și povești de locurile unde sa născut, a trâit Sri Mahaprabhuji, precum și alte locuri sacre legate de maeștrii liniei noastre sirituale, precum și unele locuri din India legate de drumul Domnului Rama.