Frica vine din ignoranță

Ignoranța este cauza principală a unei multitudini de probleme din viața noastră. Ignoranța cauzează idei incorecte și neînțelegeri de care suferim adesea enorm.
Acolo unde există ignoranță, există dualitate. Cunoașterea înseamnă însă unire cu Dumnezeu.

SO HAM - Așa sunt. Eu sunt asta.


Nu ești un păcătos și nu trebuie să-ți fie frică de pedeapsă. Atma ta este Dumnezeu. Păcatul nu există în Atma, doar pe planul fizic și astral și în gândurile tale. Dumnezeu nu te va pedepsi niciodată. Tu ești copilul Lui și El te iubește enorm.


Frica este ignoranță. Toți fac greșeli cât sunt în viață. Atâta timp cât crezi în pedeapsa lui Dumnezeu, aproape orice experiență va trezi frică în tine. Complexele duc la frică. Simțim că suntem păcătoși și ne temem de pedeapsa lui Dumnezeu. Cauza acestor complexe rezidă doar în condiționarea noastră, care este un rezultat al educației, societății și culturii noastre.


Încearcă să recunoști cine ești cu adevărat.

O persoană care a realizat pe Dumnezeu nu se va lăuda niciodată cu asta în fața altora. Majoritatea oamenilor devin geloși dacă cineva are mai mult decât ei, deoarece nimeni nu își dorește ca o altă persoană să stea deasupra lor. |Acesta este motivul pentru toate războaiele și luptele. De aceea Dumnezeu se ascunde de noi; El se ascunde de mândria și aroganța umanității.

Oricine îl caută cu adevărat pe Dumnezeu nu se străduiește pentru experiențe excepționale. Fii mulțumit și fericit oriunde te-ai afla și orice ai face. Nu te grăbi.

Păstrează pentru tine experiențele pe care le ai în meditațiile și rugăciunile tale. Observă, încearcă să înțelegi și învață din experiențele tale. Privește cum a fost viața ta înainte de această experiență și cum este diferită din cauza ei. Te simți mai aproape de Dumnezeu? S-a schimbat ceva în modul tău de a gândi?

Indiferent de experiența pe care ai avut-o, cel mai important lucru este să fii mai aproape de Dumnezeu și să-ți depășești Karma. Experiențele noastre ne vor ghida și ne vor îndruma.

Sinele tău interior este Dumnezeu și Dumnezeu este Sinele tău interior. El trăiește în tine ca lumină.

Realizarea înseamnă non-dualitatea. Dualitatea vine din ignoranță și oriunde există ignoranță, există suferința.

Imaginează-ți că mergi la plimbare noaptea. Deodată vezi ceva în fața ta pe drum care arată ca un șarpe. Frica apare în tine. La lumina torței recunoști cu mare ușurare că este doar o frânghie și o arunci deoparte.

De unde a venit frica de șarpe? Unde s-a dus șarpele și frica cu el?

Șarpele a apărut din cauza ignoranței tale și asta a creat frică. La strălucirea luminii cunoașterii și recunoașterii, amăgirea șarpelui s-a dizolvat și toată frica ta a fost distrusă instantaneu. Realitatea era diferită de ceea ce credeai că este.

Orice ai învățat, păstrează-o în siguranță în inima ta și folosește-o pentru dezvoltarea ulterioară.

Acestea sunt cuvintele lui Bhagwan Sri Deep Narayan Mahaprabhuji. Poți fi sigur că el te va ghida mereu. El este Sfântul Părinte, iar noi suntem copiii Lui. Fiecare tată își iubește foarte mult copiii.


Să te naști ca om este o mare avere.

Să știi că nu ești un păcătos.

Tu ești Atma, Conștiința pură și lumina lui Dumnezeu. Tu ești Lumina Universului.