Este nevoie de timp ca o sămânță să crească într-un copac mare. Realizarea lui Dumnezeu înseamnă că toată ființa ta - fiecare celulă a corpului, fiecare respirație, fiecare colț al conștiinței tale și fiecare sclipire a unei idei - este plină de prezența lui Dumnezeu. "

 

Primul nivel al sistemului "Yoga în viața cotidiană" este cunoscut sub numele de Asane Sarva Hita ("bune pentru toată lumea"), deoarece aceste exerciții sunt benefice pentru toți oamenii și toate părțile corpului. Asanele Sarva Hita ne ajuta să atingem o stare de bine integrală, deoarece aduc corpul, mintea și sufletul în echilibru. Oricine indiferent de vârstă, indiferent de starea fizică, poate efectua aceste exerciții.

Nu contează obiectivul pe care vreți să-l atingeți cu Yoga (păstrarea sănătății, pacea interioară și echilibru, capacitatea crescută de concentrare, meditație sau realizare spirituală), cel mai bine este să începeți cu exercițiile fizice și exercițiile de respirație. Acestea formează baza pentru următoarele studii Yoga.

Pentru a crea o bază solidă pentru asane mai avansate, ar trebui să procedați în mod sistematic, începând cu practica Asanelor Sarva Hita. În acest fel, veți învăța elementele de bază - cum să efectuați exercițiile yoga în mod corect și cum să respirați în mod corect. Corpul devine flexibil, mușchii se întăresc iar articulațiile devin mai puternice. Exercițiile sunt de asemenea valoroase pentru cei care doresc să mediteze, deoarece Asanele Sarva Hita calmeză și echilibrează atât mintea cât și sistemul nervos. Ele aprofundează respirația și pregătesc corpul pentru poziția șezând nemișcat și îndelungat în postura de meditație.

Programul de exerciții a Asanelor Sarva Hita durează timp de trei luni. Acest program este împărțit în șase secțiuni și fiecare secțiune este practicată o perioadă de două săptămâni. Fiecare program este format din exerciții fizice, practici de respirație și exerciții de relaxare. Alături de aceste exerciții, poate fi practicat și primul nivel al Meditației auto-anchetă.

Posturile Yoga din Nivelul 1 au efect asupra corpului cât și a minții. Exercițiile yoga sunt psihosomatice, deci ele nu influențează numai trupul, ci și întreaga personalitate a omului. Continuarea de la nivelul 1 la nivelul 2 este un pas lăudabil al progresului vostru, dar va dura cel puțin 3 luni să îl puteți termina.  Cu exersarea zilnică, veți experimenta multe beneficii minunate pentru postura corpului, coloana vertebrală și energia voastră.